Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knapparBilden visar en ikon som illustrerar funktionen att byta design
Pekka Piiroinens hemsida
 

Introduktion

Pekka Piiroinen...

Det låter ju Finskt, ja, jag är född i norra Karelen 1957.

1964 flyttade mina föräldrar till Sverige och till tekoindustrins Mekka, på den tiden Borås. Jag växte upp där och lärde mig det svenska språket från grunden i skolan. När jag var 14 år gammal var det dags att flytta till Stockholm där jag fortsatte mina studier. Jag gick naturvetenskapliga linjen i gymnasiet, Huddinge gymnasium närmare bestämt.

Jag har varit intresserad av idrott sedan barnsben och provat alla sporter. Jag har spelat basket, fotboll, ishockey och tennis. Jag har även orienterat, friidrottat och löpt marathon flera gånger. Stockholm åtta gånger, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo några gånger också!

Jag har tre änglar till barn , födda -92, -93 och -96. Barnen har gett mig massor av viktiga kunskaper och insikter. Mycket av livets lärdomar har varit ödmjukhet, tålamod och kravlös kärlek. Där har mina barn varit mina bästa lärare.

 

Sportsligt engagemang...

Hockey - Var mycket engagerad i Nyköpings Hockey som supporter ett tag, följde laget i vått och torrt. Jag var ordförande i supporterklubben ett par år. Försökte då att skapa god stämning mellan våra och de besökande supportrarna i vår ishall Rosvalla. Jag tog kontakt med bortasupporterklubben när vi åkte på bortamatch så att vi kunde träffas före matchen och snacka hockey mm. I ett par år följde jag föreningens ungdomar i J18- och J20-lagen. Skrev lite referat och reportage på officiella NH-webbplatsen och på eggelse
 
Speedway - På somrarna följde jag Griparna Speedway på deras äventyr i seriesystemet. Det har blev en hel del resor till bortamatcherna och 2005-2008 drev jag en supporterklubb för Griparna. Under första året fick vi ihop 105 medlemmar och vi gjorde 6 bortaresor. Tre stora flaggor och en trumma införskaffades också. Mer om detta kan ni läsa under ämnet Griparna.

Nu har jag dragit mig tillbaka från sportens värld helt och hållet. Nja, kan gå på trav nån gång men det är allt.

 

Förebilder...

 


Gandhi är en av de personer som jag högaktar. Honom passade jag på att klappa om när jag besökte Madame Tussauds i London.

 

Det finns fler personer som jag har haft som förebilder - från min mellanstadielärare Anton Ericsson, som gav mig många praktiska råd om hur jag kan tänka och handla i besvärliga lägen, till Buddha, som har påverkat mig en hel del med sin filosofi om livet och döden.

 

Böcker...

Har läst massor av andliga böcker under mitt liv , här nämner jag några författare...Deepak Chopra , Eckhart Tolle , Maria Berg , Neale Donald Walsch och Martinus mm. 

Men den enda bok som behövs att läsa och förstå är : Rösten som talar för Gud av Ewa Forkelius.

För övrigt - se menyvalet Boktips. Det är också den enda bok jag numera läser ( 1-2 sidor varje dag)

 

 
 
Pekka Piiroinens privata hemsida
 

Ful design — vem bryr sig?