Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knapparBilden visar en ikon som illustrerar funktionen att byta design
Pekka Piiroinens hemsida
 
 

 
2008-03-08

Inga genvägar


Jag har börjat att jogga mer regelbundet igen, det finns inga genvägar att gå ner i vikt. Jag kan ju inte skylla på vädret då det är rena vårvärmen just nu. Jag har under februari joggat (eller tagit mig runt) 3 km 7-8 gånger och jag har inte fått några skador. Jag var orolig för att vaden/benen inte skulle hålla så jag har börjat sakta och försiktigt. Men allt har fungerat och idag provade jag att ta mig runt två varv på min 3 km slinga. Det är alltid skönt att komma upp på nästa “nivå”. Väger man som jag, 100 kg, och är 50 år så är 6 km en utmaning.

 


Jag använder mig av pulsmätare när jag är ute på mina rundor. Pulsmätaren är omutlig och visar hur det står till med konditionen. Jag har ställt in den på ett spann mellan 120-165 slag per minut. Att inte överstiga 165 är ett sätt att inte dra på sig onödig mjölksyra. På detta sätt kan jag eventellt förbättra min tid utan att överstiga 165. Detta är ett sätt att mäta att konditionen förbättras. Just nu är min tid per km inte så bra. Den tid ni ser på bilden 18:23 på 3 km ger en kilometertid på cirka 6:10/km. Mitt första delmål är att komma ner under 6 min/km och att gå ner 10 kg i vikt!

PS Jag klarade 6 km på tiden 38:30 DS

 


 
 
 
Pekka Piiroinens privata hemsida
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter