Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knapparBilden visar en ikon som illustrerar funktionen att byta design
Pekka Piiroinens hemsida
 
 

 
2010-09-06

Unik galenskap !!!

Då var det dags att skriva lite om envishet som går över till galenskap. Det var nog ett år sen som jag klagade på buksmärtor men tyckte att det var övergående. De har det också varit från och till fram tills för fyra veckor sen. Då gick de inte över på en vecka så jag uppsökte läkare. Jag lyckades att få smärtstillande och febernedsättande mediciner. På detta sätt kunde jag fara på i mitt höga tempo även om jag var sjuk. Jag fick även en remiss till röntgen för att kolla om det kunde vara njursten. Den sista veckan blev besvärlig med större smärta och högre feber. Nu började även medicinen tryta så på fredagen uppsökte jag läkare igen. Men han ville inte skriva ut nåt smärtstillande utan ville skicka mig till akuten i Eskilstuna.

 


Efter mycket övervägande och lite praktiska sysslor så körde jag till akuten, då!!! Medveten om att jag skulle missa årets speedwaymatch på Svansta mellan Griparna och Hammarby. Inga intervjuer med Zorro, det sved ! Sista intervjun blev kvällen innan Hammarby borta.

Efter en kvarts diskussion vid intaget OM ja verkligen behövde detta , så gick jag in.

 


Akuten är en plats där man får vänta och vänta. Jag hade tur som fick vänta mina 7 timmar i detta undersökningsrum. Alternativet var korridoren ! När läkaren fick höra att det kom luft med urinen så började ett annat spår. Det var nog inte njursten ! Tänk om det fanns en "fistelgång" nånstans mellan tarm och urinblåsa ? Under kvällen skulle det göras en skiktröntgen för att se vad som var fel.

 


Väl uppe på avdelningen så fick jag stark antibiotika och mådde rätt bra. Sen när kateten skulle sättas in var det inte lika roligt. Men jag slutade att klaga och lät personalen göra sitt jobb. På söndagsmorgonen skulle jag röntgas igen. Denna gång var det en massa läkare som ville se de nya bilderna. Klart man börjar undra vad som står på och de beslutade om operation omedelbart. Jag fick nu veta att min blindtarm hade lyckats ordna till en gång till urinblåsan. Läkarna var upprymda för det fanns bara två liknande kända fall i världen. De ville publicera bilderna de tagit. Man kan också säga att bilderna var bevis på unik galenskap.

 

Till saken hör ju för att lyckas få till en gång mellan blindtarm och urinblåsa behöver man gå över en och annan smärtgräns. Att stå ut med en inflammerad blindtarm så att den kan få fäste i urinblåsan. Sen bildas gången och matrester mm kan ta sig ut i urinen som gör att urinblåsan blir inflammerat. Partiklarna från tarmen täpper då och då till urinröret. Det ger enorma smärtor och febertopparna tack vare att hela underlivet är inflammerat kan gå upp till 42C. Detta är en process som tar upp till ett år. Men den sista månaden var värst ! Jag är inte ensam om att lyckas med denna galenskap. Som sagt, två till hade vandrat före mig !!

 


 
 
 
Pekka Piiroinens privata hemsida
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter