Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knapparBilden visar en ikon som illustrerar funktionen att byta design
Pekka Piiroinens hemsida
 
 

 
2013-01-30

Umeå non stop !

Det var inte första gången jag åkte till Umeå, var där 2008 också. Även denna gång åkte jag tur och retur under samma dygn. Men denna gång så ville jag prova på ett litet rekordförsök på hemvägen !

Går det att köra de 78 milen på en tank bensin , non stop utan en enda rast ?

Kan det gå ? Ingen kisspaus eller annat stop ? Här får ni svaret.

 


Åkte norrut klockan 03:00 på tisdagsnatten och efter diverse uppdrag i Umeå så tankade jag bilen full klockan 16:00 i Umeå.

 

Jag hade även som mål att klara färden på åtta timmar och hålla alla hastighetsbegränsningar. Ingen fartkamera skulle få ett foto av mig denna gång heller. Har aldrig blivit fotad av en sån ! Jag var på toaletten och tömde tarm och blåsa innan avfärd ! Köpte vatten och lite tilltugg som jag skulle ha på färden. Musik i cd-spelaren var laddat.

 


78 mil på 57 liter ger ett snitt på 0,73/mil. För visst gick det på en tank ( 60 liter innehåller en full tank)

Det krävdes en jämn och lugn körning hela vägen.

 


Väl hemma visade trippmätaren 782,2 km. En ansenlig sträcka att klara på en tank med en Peugeot 307 som har dubbdäck på och det var "vinterväglag" nästan hela vägen. tempraturen skiftade från -8 till +2 och det både snöade och regnade under vägen.

 


Tidsmässigt så klarades även det på minuten ! Så ingen "övertid" på min sista arbetsdag.

 


Förutom 57 liter bränsle så gick det åt 4 liter spolarvätska och rätt slitna torkarblad, blev det.

 


Föraren klarade sig med 0,5 liter vatten , en banan och 0,3 kg naturgodis.

 

Då var det "exprementet" avklarat och det gick bra. Jag behövde inte stanna nånstans på vägen. Så non stop blev det. Blev inte så nödig under vägen heller då jag både åt och drack i små mängder när jag körde. Medelhastigheten blev 97,5 km/tim och det beror på att det är mycket 120 eller 110 sträckor på E 4:an. Det är snart inte så många rödljus kvar norrut heller.Det är bara Ö-vik och Härnösand som inte har förbifarter ännu. Såg att det byggs en ny sträckning förbi Sunsvall stad också. En bro byggs över viken där E 4:an skall gå i framtiden ! Efter detta galna sätt att resa undrar jag om jag inte har en släng av aspberger eller är jag bara lite galen ? Kanske både och !

 


 
 
 
Pekka Piiroinens privata hemsida
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter