Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knapparBilden visar en ikon som illustrerar funktionen att byta design
Pekka Piiroinens hemsida
 
 

 
2007-08-29

Diabetes

Ja, det blev så att även jag drabbades av diabetes, liksom 350.000 andra i Sverige. Jag märkte inte så mycket av det själv, utan det var min sambo som började misstänka att det inte stod rätt till. Jag drack väldigt mycket vätska samt var trött och okoncentrerad ibland. Det var i vintras och jag gick till distriktssköterskan för att ta ett blodprov. Det visade sig att jag hade ganska så höga blodsockervärden: 27,5. Det normala är 6,5 och sköterskan tyckte att jag skulle ta nya prover på labb och få tid hos en läkare. Det gick på några dagar och sedan dess är jag under behandling, jag tar tabletter, motionerar och undviker socker. Att börja med insulinsprutor är inte aktuellt ännu. Vill gärna undvika det och se om det räcker med den behandling som nu är igång.

 


Ovan: En cykeltur som motion. På bilden syns också våra två hundar, Maja 9 år och Wilma 5 månader.

Det har inte blivit så mycket ändring av min kost. Jag är ju sedan länge vegetarian samt alkohol- och rökfri. Det blev däremot en hel del av att läsa innehållsdeklarationer för till exempel bröd. Tänk vad mycket socker matbröd kan innehålla! Godis, kakor, glass och annat med mycket socker i tycker jag inte är så svårt att undvika. Självklart har det blivit en del ändringar med vissa inrutade rutiner. Nu skall jag äta oftare och ta mediciner, något som är nytt för mig. Jag har inte varit så noga med att äta regelbundet och mediciner har jag inte varit beroende av någonsin. Det tog lite tid att ändra på mina vanor men nu känns det som en del av mitt normala liv.

 


 
 
 
Pekka Piiroinens privata hemsida
 

Ful design — vem bryr sig?